Vi står klar til at hjælpe 24/7/365 - Døgnservice

ZF Azimuth Thruster

Vores solide ZF azimuth thrustere eller bovpropeller sikrer høj manøvredygtighed og positionsfastholdelse, når du er på havet. West-Marine A/S er eksperter i thrustere, og du kan altid regne med vores hjælp og ekspertise.

Sikkert valg til din søfart

ZF Azimuth thruster

Et bredt program af styrbare ZF azimuth thrustere sikrer skibe og andre fartøjer et kompakt fremdriftssystem med den højeste grad af manøvredygtighed. Vi hos West-Marine A/S leverer komplette integrerede systemer med joysticks og kontrolpaneler til dig.

Et modulært design muliggør en høj grad af tilpasningsevne til dit behov. Alle systemer anvendes både i forbindelse med dieselmotorer og elektriske motorer.

thruster west-marine
Et bredt udvalg af

Produkter

Sortimentet indeholder et bredt udvalg af thrustere, azimuths, kraner, vandbehandlingsanlæg, pumper, nødbrandpumper, redningsudstyr, manøvreudstyr, SafeTransfer offshore personnel baskets.

thruster west-marine

Thrustere eller bovpropeller med avanceret teknik

ZF azimuth thrustere er karakteriseret ved avanceret teknik og stor holdbarhed. Forskellige 360 graders styrbare thrustere, tværgående thrustere eller thrustere til lavvandsområder fungerer som primær eller ekstra fremdriftsenhed.

Læs mere om fordelene ved vores thrustere herunder:

ZF azimuth thrustere tilpasses dine ønsker

 • Z-drev eller L-drev (afhænger af akselarrangement) *
 • Styresystem ThrusterCommand er en integreret del af fremdriftsystemet
 • Monteringskonfiguration
 • Drevindstillinger
  – Dieselmotor – Zdrev
  – Elmotor vandret  X-drev og lodret L-drev
  – Hydraulikmotor L-drev
 • Styring af thrusteren
 • Elektrisk eller hydraulisk styring
 • Køling
 • Havvand
 • Ferskvand
 • Robust affjedring for at reducere vibrationer

*Mekaniske ZF azimuth thrustere er opdelt i L-drev og Z-drev. En L-drev thruster har en lodret indgangsaksel og en vandret udgangsaksel. En z-drev thruster har en vandret indgangsaksel og en vandret udgangsaksel.

Service af azimuth thrustere

På vort værksted i Esbjerg kan du få serviceret og repareret din azimuth thruster. For os er resultatet afgørende. Vi yder ofte en ekstra service som fx afpusning af denne azimuth – selvom den “kun” befinder sig under vandet.

Du kan “Thrust In Us” hos West-Marine A/S!

Læs mere om vores service og reparation af industri- og marineudstyr. Ønsker du reparation, eftermontering eller enhver form for service udføres det af West-Marine A/S enten på vores værksted, på skibet eller på selve riggen.

Vores dygtige medarbejdere har en bred viden og stor erfaring inden for service og reparation af udstyr til både marine, offshore og industri.

thruster

Fordele ved ZF azimuth thrustere

 • Robust, solid og kompakt design
 • Skibsspecifikt design
 • Mulighed for anvendelse af bionedbrydelig smøreolie
 • Nem installation og service
 • Design, der sikrer optimeret effektivitet
 • Lav støjemission
 • Manøvredygtighed og dermed bedre udnyttelse af skibsplads.

Den enkelte ZF azimuth thruster er typisk udstyret med et kontrolsystem, der muliggør både styring og fremdriftsstyring af skibet.

Tunnel thruster

Du har også mulighed for en tunnel thruster, der giver dig forbedret manøvrering med bovpropeller.

Tunnel thrusteren med optimeret hydro dynamisk effektivitet leder til øget manøvreevne på traditionelle akselmonterede fartøjer og lystbåde. Bruges thrusteren som ekstra hjælp bliver fortøjningen nemmere.

Ved brug til mere krævende applikationer som fx dynamisk positionering kan ydeevnen optimeres. Thrusteren er dimensioneret for input fra 100- 2000 kW.

I nogle tilfælde kan Tunnel Thruster være et alternativ til en thruster til lavvandsområder

tunnel thruster west-marine

Thruster til lavvandsområde – Shallow Draught

Få en thruster til lavvandsområder, der fortsat sikrer dig høj manøvredygtighed i omgivelser.

Thrusteren til lavvandsområder tilbyder uovertruffen manøvredygtighed. Denne thruster er den perfekte løsning til dig, der skal navigere på lavt vand fx med en færge eller arbejdsbåde, hvor thrusteren bruges som hovedfremdriftsenhed.

Den kan også anvendes som ekstra eller back-up fremdrift som på nogle forskningsfartøjer. Thrusteren til lavvandsområder er dimensioneret for input fra 100 – 825 kW.

shallow draught thruster west-marine

Sænkbar thruster (Retractable)

Du kan også få en sænkbar thruster, der fastholder din skibsposition.

Den sænkbare azimuth thruster opererer i fuld azimuth-tilstand, når den indsættes som en del af et hjælpefremdrivningssystem for at øge fartøjets evne til at fastholde positionen. Er skibet eller fartøjet udstyret med faset propeller kan thrusteren bruges til diesel-, hydrauliske- eller elektriske motorer.

Typiske anvendelser for fremdriftssystemet er forsknings- og militærfartøjer, stand-by og redningsfartøjer. Thrusteren er dimensioneret for input fra 200 – 2000 kW.

thruster west-marine

Har du spørgsmål til
vores løsninger og udstyr

Vi vejleder og rådgiver dig til den optimale løsning, hvad enten det drejer sig om køb af thrustere, reservedele eller service.

Hvad er en thruster?

En thruster er også kaldet for en bovpropel. Det er noget, du sætter på et skib, så det har lettere ved at dreje og bevæge sig rundt på havet. 

Hvis du gerne vil have en thruster på dit skib, så skal du endvidere overveje, hvilken type og størrelse bovpropel du behøver.

 

Hvorfor skal jeg have en thruster på mit skib?

Det giver god mening at få en azimuth thruster på dit skib, da du derved får en markant forbedring af skibets manøvredygtighed. 

Vi tilbyder azimuth thrustere, der kan vende 360 grader. 

Hvor mange typer af thruster findes der?

Hvis du har brug for en helt særlig type eller størrelse af thruster, så er ZF azimuth thrustere noget for dig. De har et bredt program og enormt udvalgt af styrbare thrustere til dig og dit behov. 

Invester i en thruster, der kan håndtere selv det vanskeligste terræn. 

West-Marine A/S er en moderne virksomhed, som markedsfører produkter og serviceløsninger til industri, marine og offshore.

Åbningstider

 • Man - tors

  07:00 - 16:00

 • Fredag

  07:00 - 13:30

 • Lør - søn

  Efter aftale

 • Service året rundt 24/7/365