Skip to main content
Vi står klar til at hjælpe 24/7/365 - Døgnservice

NTORREIRO VANDBEHANDLINGSANLÆG

Et effektivt produkt, der højner vandkvaliteten. 

Det reneste vand du kan få

Vandbehandlingsanlæg

Vandbehandlingsanlæg fra ntorreiro er et system, der forbedrer vandkvaliteten ved at bortfiltrere kalk, sten eller skadelige stoffer som kviksølv eller nitrat.

Ntorreiro har to modeller indenfor området vandbehandlingsanlæg, hvor dimensioner og konfiguration afhænger af den enkelte model. Generatoren fra ntorreiro karakteriseres ved minimal størrelse og nem vedligeholdelse. Generelt er der ved ntorreiros ferskvandsgenerator fokuseret på enkelthed, funktionalitet og økonomi.

Vandbehandlingsanlæg - omvent osmose

Hvad er omvendt osmose?

Ved omvendt osmose sker separationen af stoffer ved diffusion gennem en semi-gennemtrængelig membran. Den omvendte osmose generator hjælper med at filtrere selv de fineste stoffer i vandet, helt ned til ion størrelse, så vandet altid vil være rent.

Dette gør anlægget populært på store yachts, offshore platforms og på passagerbåde, hvor vandet er en absolut nødvendighed.

Dokumenter

ntorreiro

Ferskvandsgenerator med omvendt osmose

Ntorreiro har udviklet en række ferskvandsgeneratorer, hvor havvand distilleres til ferskvand uden brug af saltsyre og natriumhydroxid men ved hjælp af omvendt osmose.

Osmomar® generatorerne adskiller sig fra lignende på grund af sin reducerede størrelse og nemme vedligeholdelse.

Ferskvandsgeneratoren Osmomar
Osmomar generatorer producerer frisk vand ved hjælp af omvendt osmose. Vandet er egnet til konsum, når det er blevet mineraliseret og til enhver form for industriel brug (højtrykskedler, kølesystemer til motorer, osv.)

Med det øgede fokus på naturen over hele verden kan man med ntorreiros osmoseanlæg være med til at begrænse forureningen.

Generatorerne Osmomar er det eneste brand, der udelukkende er bygget af rustfrit stål AISI 316-L. De har en højtrykspumpe med keramisk krop og spiralformet membran. Det kompakte design giver adgang til alle elementer og er tilpasset kravene i maskinrummet, hvilket gør denne generator til det bedste valg på markedet.

Destilleringsgeneratorerne kan levere mellem 1.500 og 30.000 liter ferskvand om dagen – alt efter udstyrets størrelse.

Vandbehandlingsanlæg med omvendt osmose

Fontemar ferskvandsgenerator

Fontemar® generatorer producerer ferskvand ved destillation af havvand. Det er det mest økonomiske af de to systemer, fordi det udnytter restvarmen fra motorkølesystemet. Vandet destilleres fra 65°C og fordamper i et vakuumkammer.

Fontemar leverer ferskvandsproduktioner fra 1.500 liter om dagen til 30.000 liter pr. dag. (Kontakt os for større mængder).

Hvordan virker Fontemar generatoren?

Generatoren Fontemar® bruger spildvarmen fra motorkølesystemet og cirkulerer den gennem varmeveksleren. På dette tidspunkt mister motorens kølehavvand omkring 7ºC, hvilket er tilstrækkeligt varme til at producere frisk vand på passende vis. Det kølende havvand går gennem kondensatorrørene.

Varmeveksleren hæver vandtemperaturen omkring rørene og på grund af vakuumeffekten, begynder vandet at koge. De dampe, der produceres, stiger til den øverste del af huset, mens de går gennem en skærmseparator (demister).

Vanddråber opsamles i den nederste del, mens ren damp går gennem demisteren. Dampe bliver kondenseret, når de kommer i kontakt med de kølige kondensatorrør.

En bakke, der er placeret under kondensatoren, samler de destillerede vanddråber, der produceres af generatoren. Udvindingspumpen sender det vand, der produceres fra generatoren, til lageret.

Salinometer analyserer vandet og kontrollerer at kun ren vand holdes i tanken, hvis vandet overstiger 4 p.p.m. (parts per million), vil en tovejs elektrisk magnetventil  åbnes og sende det urene vand til lænsen.

Ferskvandsgeneratorer (fordampere) anvender salinometre på destillatudladningen for at måle vandets kvalitet. Vand fra fordamperen kan være bestemt til drikkevand.

I nogle skibe kræves der ekstremt høj kvalitet til brug i vandrørskedler, hvor saltvand ville være katastrofalt. I disse skibe er der også installeret et salinometer.

Vandbehandlingsanlæg - Fontemar ferskvandsgenerator

Hvilke fordele er der ved Ferskvandsgeneratoren Fontemar®?

 • Den eneste på markedet, hvor de strukturelle elementer og kedlen udelukkende fremstilles i AISI 316-L rustfrit stål ved hjælp af et minimum af 3 mm tykkelse, hvilket øger deres levetid med mere end 40% og giver mulighed for hurtige reparationer om bord på skibet.
 • Det kompakte design tilpasser sig pladskravene i maskinrummet.
 • Ved at tage restvarme fra kølevandet på motoren og bruge vakuumsystem fra egen Fontemar er det i stand til at fremstille frisk vand fra 65ºC

Fontemar® er designet til at omdanne havvand til ferskvand, der er egnet til maritim og industriel anvendelse. Dette udstyr kan installeres om bord på skibe og i landbaserede faciliteter.

Produktionsområdet, der er givet af disse udstyr, går fra 1.500 l/dag til 30.000 l/day.

Har du spørgsmål til
vores løsninger og udstyr?

Med disse ntorreiro vandbehandlingsanlæg er du sikret gode resultater, der gør en forskel.

Her hos West-Marine har vi et par eksperter, der til hver en tid er parate til at hjælpe dig med den rigtige ntorreiro løsning.

Hans Jørgen Mouridsen

Hans Jørgen Mouridsen

System Coordinator

West-Marine A/S er en maritim virksomhed, der markedsfører produkter og serviceløsninger til industri, marine & offshore.

Åbningstider

 • Man-tors

  07:00 - 16:00

 • Fredag

  07:00 - 13:30

 • Lør-søn

  Efter aftale

 • Service året rundt 24/7/365