Skip to main content
Vi står klar til at hjælpe 24/7/365 - Døgnservice

Overhaling af Wind Orca

31. januar, 2022

I slutningen af 2021 fik West-Marine via Semco Maritime en stor thruster-opgave mellem hænderne. Denne opgave skulle udføres for det danske rederi Cadeler, der tidligere har sendt tvillingeskibet, Wind Osprey, forbi havnen i Esbjerg, hvor såvel Semco Maritime som West-Marine geografisk ligger placeret. 

Der var denne gang tale om WTG installationsskib Wind Orca.

Opgaven lignede på flere punkter det tidligere arbejde på Wind Osprey, der var forbi Esbjerg i det tidlige efterår 2021. Dog var der skruet lidt op for opgavens omfang. Til forskel skulle fire Brunvoll thrustere på Wind Osprey overhales, hvor Wind Orca skulle have alle otte thrustere overhalet – både de forreste Brunvoll Azimut thrustere og de bagerste ABB Azipod thrustere.

Samarbejdet var igen med teknikere fra Semco Maritime og Brunvoll A/S – og denne gang også med teknikere fra virksomheden ABB.

Endnu en gang var der stor succes med det gode samarbejde virksomhederne imellem omkring overhalingen af de store thrustere. West-Marines teknikere var derfor fagligt stolte da Wind Orca i begyndelsen af 2022 igen kunne forlade Esbjerg Havn og genoptage arbejdet med at installere havvindmøller rundt om i Danmark og resten af verden.

For West-Marine var det som vanligt vores CTO Alex Fjord Christensen, der havde det fulde overblik over vores del af arbejdet sammen med virksomhedens øvrige dygtige og kompetente serviceteknikere.

Fra Azimut – Til Azipod

Overhalingen af de forreste fire Brunvoll Azimut thrustere monteret på Wind Orca forløb ligesom den seneste opgave på Wind Osprey.

Det nye var, at de fire bagerste ABB Azipod thrustere skulle have overhalet propel pak-dåserne på alle fire. En enkelt af de store ABB Azipod-thustere måtte dog udskiftes og dette har West-Marine assisteret Semco Maritime og ABB med. 

Disse ABB Azipods er nogle ordentlige moppedrenge og vejer hver i omegnen af 48 tons. De har hver en effekt på hele 3,5 MW. Propellen vejer i sig selv 4,6 tons. 

”West-Marine har assisteret med et professionelt og kompetent team på thruster-overhalingen, hvilket har sikret en sikker gennemførelse af denne opgave i samarbejde med Semco Maritimes project team,” siger Senior Project Manager i Semco Maritime, Søren Hede-Jensen. 

Se billeder af West-Marines arbejde på Wind Orca nedenfor:

Har du lyst til at læse om flere arbejdsopgaver, der er udført af West-Marine? Så kan du altid trykke her og blive opdateret de seneste projekter og nyheder. 

Hvis du selv er på udkig efter hjælp til at fikse din båd eller skib, så kan du kontakte vores serviceafdeling ved at skrive til sales@west-marine.dk eller ringe direkte til vores hovednummer +45 75 45 70 44. Vores serviceteam er klar til at rykke ud – når som helst og hvor som helst – for hvis skaden er sket, skal det kunne fikses hurtigst muligt. West-Marines teknikere arbejder døgnet rundt for at betjene og servicere alt fra indenrigsfærger og store skibe. De er eksperter i thruster overhaling og generelle serviceløsninger.

wind orca

West-Marine A/S er en maritim virksomhed, der markedsfører produkter og serviceløsninger til industri, marine & offshore.

Åbningstider

  • Man-tors

    07:00 - 16:00

  • Fredag

    07:00 - 13:30

  • Lør-søn

    Efter aftale

  • Service året rundt 24/7/365