Skip to main content
Vi står klar til at hjælpe 24/7/365 - Døgnservice

Overhaling af Wind Osprey

2. november, 2021

I efteråret 2021 deltog West-Marine A/S i overhalingen af de fire thrustere på fartøjet Wind Osprey, der kommer fra det danske havvindmøllerederi Cadeler

De lokale i Esbjerg fik syn for sagen, da den store jack-up vessel Wind Osprey lagde til ved havnen. Da skibet rejste sig fra havoverfladen og pludselig stod på dens seks ben. Skibet kunne spottes flere kilometer væk. Nu kunne arbejdet begynde. 

I samarbejde med Semco Maritime A/S og Brunvoll A/S startede West-Marine overhalingen af de fire, enorme thrustere på Wind Osprey. 

”Det er en kæmpe ære at få lov til at stå for denne overhaling på Wind Osprey i tæt samarbejde med Semco og Brunvoll. Vores teknikere har i mange år arbejdet med og udviklet deres kendskab til thrusters. Den ekspertise, de har tilegnet sig, kommer nu for alvor i spil,” sagde en stolt direktør i West-Marine.

I første omgang skulle de to retractable azimuth thrustere afmonteres på Wind Osprey og transporteres forsigtigt ind på værkstedet. Det var lidt af en manddomsprøve, da hver thruster vejer i omegnen af 16 tons. 

Stor opgave stor tilfredshed

Men de mange tons rystede ikke vores CTO, at den første thruster landede på værkstedet.

”Vi har netop fået den første af to Brunvoll retractable azimuth thrustere af typen AR-100 med en propeldiameter på 2700 mm ind på værkstedet. Der er flere ting, vi skal have gjort. Vi skal blandt andet have skiftet pakdåse og O-ringe i propellerne. Vi skal have skiftet lineren på selve akslen og andre krævende tiltag”, fortalte Alex Fjord Christensen, da den første thruster var rullet ind på værkstedet.

Efterfølgende kom de to bovthrustere ind på værkstedet, der hver vejer omkring 10 tons. 

Med stor succes fik West-Marines teknikere overhalet de fire thrustere og sat dem tilbage på Wind Osprey. Nu kan den igen sejle ud og hjælpe rederiet Cadeler med at installere havvindmøller.

”Vi har bevist, at vores teknikere er i stand til at løfte en sådan prestigefyldt opgave, og selvom det har været en stor opgave, så er vi snart klar til at gøre det hele igen på næste skib,” forklarer en tilfreds Carsten Larsen, der samtidig teaser lidt for, at der snart kunne komme et lignende skib ind forbi Esbjerg Havn. 

Se nedenfor en række billeder af de store thrustere og vores arbejde:

Har du lyst til at læse om flere arbejdsopgaver, der er udført af West-Marine? Så kan du altid trykke her og blive opdateret de seneste projekter og nyheder. 

Hvis du selv er på udkig efter hjælp til at fikse din båd eller skib, så kan du kontakte vores serviceafdeling ved at skrive til sales@west-marine.dk eller ringe direkte til vores hovednummer +45 75 45 70 44. Vores serviceteam er klar til at rykke ud – når som helst og hvor som helst – for hvis skaden er sket, skal det kunne fikses hurtigst muligt. West-Marines teknikere arbejder døgnet rundt for at betjene og servicere alt fra indenrigsfærger og store skibe. De er eksperter i thruster overhaling og generelle serviceløsninger.

wind osprey cadeler west-marine a/s

West-Marine A/S er en maritim virksomhed, der markedsfører produkter og serviceløsninger til industri, marine & offshore.

Åbningstider

  • Man-tors

    07:00 - 16:00

  • Fredag

    07:00 - 13:30

  • Lør-søn

    Efter aftale

  • Service året rundt 24/7/365