Skip to main content
Vi står klar til at hjælpe 24/7/365 - Døgnservice

Høj præcision og optimal sikkerhed i mere end 30 år

22. august, 2022

Siden 1992 har West-Marine A/S været forhandler af de innovative pneumatiske linekastere fra norske Restech, der kendes verden over for deres nøjagtighed og effektivitet. 

I 1989 blev firmaet Restech etableret, og de havde en mission om at lave en grønnere og billigere løsning til de eksisterende linekastere. De opfandt PLT linekasteren, der er et registreret varemærke. Ved den type linekaster bliver linen fyret af ved hjælp af trykluft, hvilket minimerer risikoen for personskader. Projektilerne er genanvendelige, og de fleste skibe har en kompressor ombord, der gør luftpatronerne lettere og hurtigere at fylde op. 

Tilbage i tiden var de almindelige linekastere på markedet krudtbaserede, hvilket udgjorde en potentiel stor sikkerhedsrisiko. Problemet med de krudtbaserede linekastere er, at de kun var anvendelige en enkelt gang og derved bliver langt dyrere over tid.

Agentur på Restech siden 1992

Esbjerg-virksomheden West-Marine fik i 1992 øjnene op for det revolutionerende Restech produkt og blev derefter dansk forhandler af de pneumatiske linekastere (PLT). 

”Det var ikke en svær beslutning at sige ja til Restech. De laver højkvalitetsprodukter, og deres linekastere bliver solgt i særdeles stort antal over hele verden. Præcisionen og sikkerheden ved deres linekastere er også helt forbløffende,” fortæller CCO, Evan G. Nielsen, hos West-Marine og fortsætter.

”Vi har mange kunder, der er enormt glade for linekasterne og de fremhæver især den høje præcision og lange levetid. Andre linekastere kan have mindre præcision og begrænset levetid, hvor Restech linekasteren med autoriseret service kan leve lige så længe som skibet,” siger Evan G. Nielsen. 

West-Marine kan nu fejre 30-års jubilæum som forhandler samt certificeret og autoriseret serviceværksted af Restech linekastere. 

Flere større færger, havne og SOV’ere rundt om i landet har allerede anskaffet sig en linekaster fra Restech. 

”Der kommer flere henvendelser fra onshore virksomheder, som ligeledes kan se muligheder i linekasteren, og det er vi naturligvis rigtig glade for. Vi står med det bedste produkt på markedet, når vi måler på kvalitet, præcision og holdbarhed, så det giver god mening, at flere kigger den vej,” uddyber Evan G. Nielsen. 

En Restech linekaster fås i tre størrelser, hvor den største multi-funktionelle model kan skyde en line 230 meter ud, hvor de andre modeleler kan skyde henholdsvis 150 og 75 meter.

evan gade nielsen Restech PLT linekaster

West-Marine A/S er en maritim virksomhed, der markedsfører produkter og serviceløsninger til industri, marine & offshore.

Åbningstider

  • Man-tors

    07:00 - 16:00

  • Fredag

    07:00 - 13:30

  • Lør-søn

    Efter aftale

  • Service året rundt 24/7/365