Vi står klar til at hjælpe 24/7/365 - Døgnservice

Vortex vertikal pumpe

Hvad er en Vortex pumpe?

En Vortex pumpe VRX er stort set den vertikale centrifugalpumpe, hvor motoren er adskilt fra pumpen med en lang aksel. Derfor kaldes den ofte den lodrette akselpumpe eller den lodrette søjlepumpe.

Selve pumpningen finder sted ved, at løbehjulets lameller forårsager en tubublens – også kaldet en Vortex. Pumpen er også kendt under navnet Vertikal Vortex pumpe. Pumperne er i stand til at håndtere væsker med fast indhold fx fiskeaffald , spildevand, gylle og tyktflydende forurenet væske. Disse faste stoffer kan passere gennem uden at forstyrre pumpens indvendige dele.

Lodret nedsænkede Vortex pumper er den ideelle løsning, når du har behov for at pumpe fra en sump, underjordisk brønd, et reservoir eller en tank. Pumpernes evne til at håndtere høje temperaturer og brændbare væsker gør Vortex pumpen til en populær løsning, når en traditionel nedsænkbar pumpe ikke kan bruges. 

Vortex pumpe fra West-Marine i Esbjerg

Specifikationer

 • Kapacitet Op til 35 m3H
 • Maks tryk Op til 16 bar
 • Størrelse på udløb DN 50-100
 • Maks temperatur 160 grader C

Versioner af Vortex pumpen

 • Lodret nedsænket
 • Vandret monobloc
 • Vandret bundplade

Den vertikale Vortex pumpe kan dække en lang række strømningshastigheder, hvilket giver den mange anvendelsesmuligheder som overførselspumpe. En anden fordel ved den centrifugale lodrette søjlepumpe er dens pladsbesparende konstruktion.

Vortex pumpen udmærker sig ved at kunne sende store partikler igennem. På grund af konstruktionen kommer partiklerne, fiskeaffald el. lignende ikke i berøring med lamellerne og pumpen kan, hvis afgangsstudsen er 60 mm – så kan den sende en fisk på 60 mm ud.

Materiale

Pumperne leveres i støbejern.

Fordele og funktioner ved den lodrette søjlepumpe

 • Nedsænket centrifugalpumpe – en lodret akselpumpe
 • Oliekølet mekanisk tætning
 • Store partikler gennemløber pumpen fx. fisk
 • 230V, trefasede 50 Hz / 60 Hz motorer er tilgængelige, IP55 som standard

Anvendelse

MARINE
Beskidt vand indeholdende faste stoffer, pumpning af fiskeaffald,

INDUSTRIEL
Overførsel af spildevand med faste stoffer, gylle og slam, tømning af tanke, sumpe, brønde

 

Godkendt vertikal Vortex pumpe

Vortex pumpen støbes, bearbejdes og samles hos Azcue Pumps. Hver pumpe er designet til at passe til din proces, hvilket resulterer i større effektivitet og lavere samlede levetidsomkostninger med hensyn til slid og energiforbrug. Alle pumper testes individuelt, før de forlader fabrikken. Vortex pumpen er marinegodkendt af bl.a. lloyds / ABS

Dokumenter

Service

En af de vigtigste fordele vedVortex pumpen  er ligesom de andre pumper i Azcue programmet, at   udskiftelige dele reducerer lagerbeholdningen ombord.

Vi garanterer forsyning af reservedele i mange år fra slutproduktion af en model. Således behøver brugeren ikke at udskifte en pumpe, der kun har brug for en ny reservedel.

Hos West-Marine har vi mange års erfaring med at service pumper fra Azcue Pumps i Spanien. Giv os et ring og vi kommer til dig eller tager pumpen med på vort værksted i Esbjerg.

Se det store pumpeprogram fra Azcue her.

Har du spørgsmål til
vores løsninger og udstyr?

Vi hjælper dig gerne med vejledning om pumper. Det kunne være specifikationer på en pumpe, en reservedel eller service af din pumpe.

Via en løbende ajourføring om Azcues Pumper kan vi hjælpe dig her og nu.

logo west-marine

Frederik Vester Pedersen

Head of Sales

West-Marine A/S er en maritim virksomhed, der markedsfører produkter og serviceløsninger til industri, marine & offshore.

Åbningstider

 • Man-tors

  07:00 - 16:00

 • Fredag

  07:00 - 13:30

 • Lør-søn

  Efter aftale

 • Service året rundt 24/7/365